Terug naar overzicht

De eCoVan-laadbak: omdat elke kilogram telt bij elektrisch rijden

05 januari 2023

Met de komst van het elektrisch rijden is de massa van bedrijfswagens toegenomen. Hetzelfde geldt voor chassiscabines. Met de extra lichte en enorm sterke eCoVan-laadbak beschikt u over een maximaal laadvermogen van om en bij de 1.000 kg én kunt u met een rijbewijs B de baan op blijven gaan.

Elektrisch rijden = minder laden…

Elektrische rijden betekent met meer massa rijden in vergelijking met een traditionele motor. Door het gewicht van een voertuigbatterij kan het verschil zelfs oplopen tot meer dan 300 kilogram.

Geen goed nieuws voor voertuigen zoals chassiscabines, want elke niet geladen kilogram is er eentje te veel tijdens een transport. Bovendien is – en blijft – een rijbewijs B in ons land voorlopig beperkt tot voertuigen met een massa tot 3,5 ton. Samengevat, u zult heel wat minder kunnen laden.

… of toch niet?

Gelukkig staat de technologie niet stil en komen er de laatste jaren almaar sterkere nieuwe oplossingen op de markt.

Zo kunt u naast de bestaande laadbakken in aluminium en polyester bij Peeters Carrosseriebouw vanaf nu ook terecht voor onze nieuwste aanwinst: de eCoVan-laadbak. Zijn grootste sterktes:

  • Lichtgewicht PET-panelen met een dikte van amper 25 mm
  • Superlicht polyester dak en licht aluminium onderframe
  • Speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen, maar ook een zeer geschikte oplossing voor traditionele motorvoertuigen
  • Gemaakt uit gerecycleerd materiaal
  • Gladde afwerking, zowel langs de binnen- als de buitenzijde

Belgische kwaliteit

Bij Peeters Carrosseriebouw combineren we deze nieuwe, lichtgewicht eCoVan-laadbakken met de D’hollandia-laadklep LMA.08. Met andere woorden: twee producten van lokale Belgische makelij en dus een garantie op kwaliteit op lange termijn.

Interesse? Neem contact met ons op

Wilt u graag meer weten over dit supersterke lichtgewicht zodat u met een gerust hart en een volgeladen laadbak naar uw volgende bestemming kunt vertrekken? Informeer bij uw dealer en laat een offerte aanvragen bij Peeters Carrosseriebouw. Als u nog specifieke vragen heeft over dit systeem, aarzel niet om ons te contacteren via mail of op het nummer 011 311 250.