Terug naar overzicht

Minibus of bestelwagen ombouwen tot camper: bespaar tot 80.000 euro op een nieuwe wagen

07 november 2023

De meeste mensen kopen een camper als tweede of zelfs derde voertuig om langere uitstapjes mee te maken of om mee op vakantie te gaan. Maar wist u dat het veel voordeliger is om een minibus of bestelwagen te laten ombouwen tot camper? U hoeft dus zelfs geen extra wagen te kopen. We leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Camper en minibus in 1

Een nieuwe camper kost al snel € 50.000 tot € 100.000. Maar er bestaat een goedkopere optie om over een permanente vakantiewagen te beschikken. Heeft u een minibus van het model Ford Custom, Mercedes Vito of Volkswagen Transporter? Dan kan u die bij Peeters Carrosserie laten ombouwen tot een volwaardige camper met alles erop en eraan. Zo beschikt u over een wagen die u zowel voor dagelijks verkeer kunt gebruiken tot 7 personen, als om in alle comfort mee op vakantie te gaan met 4 personen.

bestelwagen ombouwen tot camper

Waarom uw minibus ombouwen tot camper?

Uw minibus laten ombouwen tot camper, er komen tal van voordelen bij kijken. Wij sommen de vier grootste voor u op:

1. Fiscaal zeer gunstig

Omdat uw wagen na het ombouwen officieel onder het statuut van een campervan valt, betaalt u er bijna geen belastingen (CO2-taksen) op. De jaarlijkse taksen van een minibus kunnen oplopen tot wel € 2.500, voor een campervan is dat nog maximum € 150 per jaar. Als u bovendien weet dat de inschrijvingstaks gemakkelijk € 2.000 bedraagt, beseft u dus dat u de totale kosten van uw wagen flink kunt drukken doorheen de jaren.

2. U bespaart een dure, extra wagen

Wij bouwen uw minibus of bestelwagen al om tot camper voor € 15.000  tot ± € 20.000. U zou dus perfect op een extra wagen kunnen besparen. Hiermee spaart u eenvoudig 30.000 tot 80.000 euro – alleen nog maar in aankoopprijs – uit.

3. Grote hoeveelheid laadruimte en zitplaatsen

Bouwen wij uw minibus of bestelwagen om tot camper, dan beschikt die nog steeds over 7 zitplaatsen en een laadruimte van 1.600 liter. Gaat u ermee op vakantie? Na het verwijderen van de zetels houdt u nog steeds een mooie 3.200 liter bagageruimte over én kan u met 4 personen op vakantie vertrekken.

4. Zelf samenstellen

U heeft wellicht al een goed idee over hoe uw toekomstige camper eruit zou zien. Voor de inrichting van uw campervan kunt u kiezen uit verschillende kleuren, modules en functionaliteiten. Wij bouwen alles volledig op maat voor u in, van vloeren, zetels, slaapbanken tot een koelkast, spoelbak, gasfornuis, draaizetels vooraan, noem maar op.

Reis in alle comfort en gemak

Los van bovenstaande functionaliteiten kunnen we ook perfect extra opties toevoegen. Wenst u extra verluchting, isolatie, stroomvoorziening, verwarming of zelfs een dakvenster in te bouwen? Geen probleem!

Extra batterijvermogen in de camper maakt het bovendien perfect mogelijk om een omvormer van 220 volt te voorzien. Zo vertoeft u probleemloos een dag autonoom en off-the-grid in uw omgebouwde camper.

Kortom, al het comfort dat u nodig heeft, bouwen wij in. Zo geniet u met uw omgebouwde camper zowel in Noord- als Zuid-Europa van een zorgeloze vakantie!

bestelwagen ombouwen tot camper

SmartBox-optie

Wilt u het voorlopig iets kleinschaliger aanpakken? De uitneembare SmartBox is bed, opbergruimte, zetel én was- en kookruimte in één. Deze modulaire box is compatibel met de Ford Tourneo of Volkswagen Caddy en is al beschikbaar voor € 3.500. Vraag ons gerust naar meer info hierover of ontdek de Smartbox hier in detail.

Minibus of bestelwagen ombouwen tot camper? Kom langs bij Peeters Carrosseriebouw!

Wenst u uw minibus of bestelwagen te laten ombouwen tot camper? Bij Peeters Carrosseriebouw staan we zowel klaar met advies als met een zeer ervaren ploeg van ombouwers. Neem contact met ons op en we helpen u meteen op weg!