Terug naar overzicht

Ventilatie bestelwagen voor uw hond: met een roostertje komt u er niet

17 juli 2023

Of het nu 3 of 30°C buiten is, een hond die meerijdt in de laadruimte van uw bestelwagen dient altijd over verse lucht te beschikken. Een roostertje in het tussenschot? Verloren moeite, want uw hond voelt amper het verschil. Bij Peeters Carrosseriebouw plaatsen we een elektrisch ventilatiesysteem in uw bestelwagen dat via vloerroosters continu voor een gezonde luchtcirculatie zorgt voor uw hond. Met ongetwijfeld een kwispelende staart als resultaat.

Enkel airco volstaat niet

Veel mensen die ventilatie in hun bestelwagen willen creëren voor hun hond, kiezen voor de snelle en goedkope oplossing. Ze laten een ventilatierooster in het tussenschot achter de passagiersruimte aanbrengen zodat de lucht van de airco zijn weg naar de laadruimte kan vinden.

Alleen zal de hond hier in de praktijk amper iets van voelen. Bijgevolg zit uw trouwe harige vriend – of collega – voor lange tijd in een slecht verluchte ruimte. Ongezond en oncomfortabel, zeker wanneer de temperaturen de hoogte ingaan.

Hoe lossen wij het voor u op?

Bij Peeters Carrosseriebouw hebben we al tal van lichte vrachten en dubbele cabines omgebouwd in functie van een hond of ander huisdier in de laadruimte.

Voor een eenmalige investering van nog geen 1.000 euro installeren we een elektrisch ventilatiesysteem in uw bestelwagen. We brengen vloerroosters aan die een diagonale luchtstroom opwekken. Zo bent u zeker dat uw passagier achteraan non-stop over voldoende verse lucht beschikt.

ventilatie wagen hond

Met of zonder batterij?

Bepaalde dieren brengen vaak langere tijd door in de laadruimte van de bestelwagen. Ook wanneer de motor misschien een tijdje uitgeschakeld is. Denk aan politiehonden die stand-by zitten of aan diertjes die worden opgepikt door een asiel of professioneel hondenwandelaars.

In dat geval kunnen we eenvoudig een batterij voorzien waardoor uw ventilatiesysteem ook blijft draaien wanneer de sleutels niet in het stopcontact steken.

Nog een allerlaatste tip

Ook de keuze van de kleur van uw bestelwagen heeft een effect op het binnenklimaat. Zo zal het in een zwarte wagen meer en sneller opwarmen dan in een wagen met een witte afwerking, omdat donkere kleuren nu eenmaal de zonnestralen sterker absorberen.

Maar los van de kleur van uw wagen, is en blijft de boodschap: denk altijd logisch na en zorg dat eender welke passagier in uw bestelwagen van voldoende verse lucht kan genieten.

Wij zorgen voor de perfecte ventilatie in uw bestelwagen voor uw hond!

Bij Peeters Carrosseriebouw hebben we meer dan 25 jaar ervaring in het ombouwen van bestelwagens en dit op alle mogelijke manieren. Ook voor professionals met een groot hart voor dieren.

Benieuwd naar hoe zo’n ventilatiesysteem voor honden in uw bestelwagen eruitziet? Wij nodigen u uit voor een bezoekje aan onze toonzaal in Alken. Zo weet u perfect wat we voor u kunnen betekenen. Contacteer ons alvast voor meer info.