Terug naar overzicht

Voertuig ombouwen op maat? Bekijk deze 3 innovatie realisaties!

12 januari 2024

Bij Peeters Carrosseriebouw staan we bekend voor onze expertise in het op maat ombouwen van gespecialiseerde voertuigen. Van brandweerwagens tot multifunctionele vrachtwagens, onze maatwerkoplossingen zijn ontworpen om aan de unieke behoeften van onze klanten te voldoen. Hieronder lichten we drie van onze projecten uit.

1. Levensreddende brandweerwagens

Een krachtige sirene, heel wat snelheid onder de motorkap en tal van apparatuur aan boord. Ons ervaren team bouwde al verschillende voertuigen om tot brandweerwagens, van commando- tot materiaalwagens. Deze voertuigen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van brandweerkorpsen, waarbij functionaliteit, betrouwbaarheid en snelheid centraal staan.

2. Vrachtwagen voor wasserij met doordachte inrichting

Voertuig ombouwen: vrachtwagen wasserij

Voor Wasserij St. Joris realiseerden we deze vrachtwagen van 18 ton met een laadbak van 9 meter lang. Het voertuig is uitgerust met een laadklep die geschikt is voor maar liefst 6 rolcontainers. Dankzij de doordachte inrichting kan de chauffeur efficiënt rolcontainers wisselen en steeds in de juiste gang plaatsen. Zo blijven vuile en schone was mooi gescheiden.

3. Kippers voor gemeentewagens op B-rijbewijs

Voor gemeentelijke diensten ontwikkelden we lichtgewicht kippers, zowel met als zonder kraan. Deze kippers zijn zo ontworpen dat ze een volle ploeg tot 6 personen plus lading kunnen vervoeren, en dit alles met een B-rijbewijs op zak. De combinatie van efficiëntie en capaciteit maakt deze voertuigen bijzonder geschikt voor gemeentelijke taken.

Benieuwd naar onze opties om uw voertuig om te bouwen?

Peeters Carrosseriebouw is een gecertificeerd COP-bedrijf (Certificaat Conformiteit van Productie), wat wil zeggen dat wij door de overheid zijn erkend om voertuigen om te bouwen en deze te laten homologeren. Mail ons of bel ons op het nummer 011 311 250 voor meer info. U bent ook altijd welkom voor een bezoekje aan onze toonzaal in Alken.