Terug naar overzicht

Aangepaste auto bestellen? Heeft u al aan deze 3 dingen gedacht?

04 januari 2023

U heeft de gedroomde auto op het oog. U wilt het voertuig helemaal op maat van uw beperking laten ombouwen. Alleen: heeft u wel aan alles gedacht? Aan de hand van volgende 3 vragen rijdt u straks tevreden én in alle comfort rond in uw nieuwe aangepaste auto.

1. Is mijn auto wel aanpasbaar?

9 op de 10 auto’s die vandaag van de band rollen, kunnen we bij Peeters Mobility perfect aanpassen op maat van uw beperking.

Met meer dan 25 jaar ervaring op de teller weten we welke types van auto alles in huis hebben om elke wens op uw checklist af te vinken. Bovendien zijn we niet-merkgebonden: u kunt dus rekenen op ons objectieve advies.

2. Gaat er genoeg ruimte overblijven?

Wenst u een plaats voor een rolstoel of liftsysteem te voorzien? Dan dient u vooraf heel goed na te denken over het aantal plaatsen dat u wenst over te houden. Idem voor de opbergruimte: kunt u al uw spullen of andere hulpmiddelen straks nog voldoende kwijt in de auto?

Concreet betekent dit dat een kleiner voertuigtype al snel herleid zal worden tot 3 zitplaatsen en 1 plaats voor een rolstoel. In dergelijke gevallen zouden we u kunnen adviseren om voor een groter model of zelfs een busje te gaan.

aangepaste auto met automatisch opbergsysteem voor rolstoel Wenst u een plaats voor een rolstoel of liftsysteem te voorzien? Dan dient u vooraf heel goed na te denken over het aantal plaatsen dat u wenst over te houden.

3. Beschikt de auto al over een aantal bruikbare functies?

Met een aangepaste auto bieden we u een oplossing op maat van uw beperking en uw persoonlijk comfort. Los daarvan blijft de automarkt evolueren. Heel wat automodellen beschikken daardoor al over heel wat gebruiksvriendelijke oplossingen voor mensen met een beperking. Al dan niet in de vorm van opties.

Voorbeelden hiervan zijn auto’s met schuifdeuren of telescopische deuren, koffers die automatisch openen en sluiten, een elektronische parkeerrem… Ook hier kunnen wij u tot in de details over informeren.

Bezoek eerst ons, dan pas de autodealer

Ons advies: kom eerst bij ons langs voordat u naar de autodealer trekt. Bij Peeters Mobility zijn we klaar om u een unieke oplossing op maat aan te bieden. We starten met merkonafhankelijk advies, begeleiden u richting de inschrijving van uw nieuwe, aangepaste auto en leiden ook de terugbetalingen via het VAPH/AWIPH mee in goede banen.

Waar we zoal toe in staat zijn? We tonen het u graag in onze toonzaal in Alken, gelegen tussen Hasselt en Sint-Truiden. U kunt bovendien bepaalde toepassingen ter plaatse uitproberen.

En breng zeker al uw vragen mee. Wij beantwoorden ze met plezier, zodat we samen de perfecte autokeuze maken. Mail ons voor een afspraak of bel ons op het nummer 011 311 250.