Terug naar overzicht

Bodemverlaging auto: spaar de kost van een grotere wagen uit

01 maart 2023

Een persoon met rolstoel op een comfortabele en veilige manier vervoeren, is ook perfect mogelijk in een compacte auto. Dankzij een bodemverlaging in uw auto creëert u op een betaalbare manier ruimte voor een rolstoelplaats én houdt u een maximaal aantal zitplaatsen over, voor tot wel vijf passagiers en één rolstoelpassagier.

Wat is een bodemverlaging precies?

Een auto met bodemverlaging is uitgerust met een oprijramp die u manueel uitklapt. Het gaat dus niet over een liftsysteem (ook daar kunnen we u trouwens mee verder helpen).

Maar voordat we uw auto hiermee kunnen uitrusten, dienen we een insnede te maken in de carrosserie en de bestaande zetels en tank even te demonteren. Daarna plaatsen we alle onderdelen terug op hun oorspronkelijke plaats en werken we alles netjes, roestvrij en steviger af dan ooit tevoren. Een opdracht aan een relatief kleine kost, zeker in vergelijking met de aankoop van een nieuwe, grotere wagen.

Voor veel (compacte) auto’s geschikt

Een bodemverlaging kunnen we op vrijwel iedere ludospace toepassen. Vindt u het belangrijk om met een compacte wagen te kunnen blijven rijden? Dan zijn er meerdere combinaties mogelijk, zoals:

Autolengte 1

  • 2 standaard zitplaatsen + 1 plaats voor passagier met rolstoel
  • 3 standaard zitplaatsen + 1 plaats voor passagier met rolstoel

Autolengte 2

  • 4 standaard zitplaatsen + 1 plaats voor passagier met rolstoel
  • 5 standaard zitplaatsen + 1 plaats voor rolstoel
  • 7 zitplaatsen + 0 rolstoelplaatsen: een interessante optie voor onder meer taxibedrijven
Bij een bodemverlaging heeft u naast de oprijramp voor het naar binnen- en buitenrijden van de rolstoel nog andere opties.
Extra opties mogelijk

Bij Peeters Mobility bouwen we elke auto op maat om. Bij een bodemverlaging heeft u naast de oprijramp voor het naar binnen- en buitenrijden van de rolstoel nog andere opties.

Zo kunnen we de oprijramp naar voren laten plooien, zodat er opnieuw een vlakke laadbodem ontstaat. Op deze manier verliest u minimale kofferruimte. Tot slot kunnen we ook een hoofd- en rugsteun voorzien voor extra comfort voor de rolstoelpassagier. En een lier maakt het u helemaal gemakkelijk om de manuele rolstoel naar binnen te krijgen.

Kom onze demo-auto’s bekijken in Alken

Wenst u graag meer te weten over hoe we uw auto kunnen voorzien van een bodemverlaging op maat en wat dat betekent voor het aantal zitplaatsen? U bent van harte welkom in onze toonzaal in Alken, waar u ook kunt binnenkijken in verschillende reeds omgebouwde demo-auto’s. Geraakt u moeilijk tot bij ons, dan komen wij met plezier naar u toe.

VAPH/AWIP: wij helpen u met uw administratie

Bij Peeters Mobility hebben we meer dan 25 jaar ervaring in het ombouwen van personenauto’s voor mensen met een fysieke beperking. Van objectief advies over de meest geschikte autokeuze tot het afhandelen van uw administratie voor het VHAP/AWIP: wij helpen u graag verder. Contacteer ons voor vragen of voor een vrijblijvende afspraak.