Terug naar overzicht

Aluminium kipper: laadvermogen én opties op maat van uw beroep

01 maart 2023

Wie dagelijks de baan op gaat met bulkmaterialen en vlot moet kunnen laden en lossen, zijn twee zaken van belang: een zo hoog mogelijk laadvermogen en een praktische indeling. Zo werkt u niet alleen sneller, maar een pak efficiënter. Met onze aluminium kippers van JPM, die we helemaal op maat van uw activiteiten kunnen inbouwen, zit u op alle vlakken goed.

Gewonnen kilo’s, zeker voor dubbele cabines

Rijdt u met een dubbele cabine en bent u vaak met een ploeg van meerdere personen op pad, dan biedt een stalen kipper nog maar weinig overschot op vlak van laadvermogen. Ook voor andere types van bestelwagens en lichte vracht wordt laadvermogen een almaar moeilijker verhaal, zeker met de opkomst van elektrische voertuigen met zware batterijen.

Een kipper in aluminium is niet alleen een heel stuk lichter, het is bovendien een roestvrij en onverwoestbaar materiaal. Meer nog: de aluminium kippers van JPM, waar we bij Peeters Carrosseriebouw standaard mee werken, zijn de lichtste en de meest degelijke modellen in de markt.

Tal van opties mogelijk

Naast zoveel mogelijk laadvermogen, is het belangrijk dat u ook al het nodige werkmateriaal een plaats kunt geven en dat u, indien nodig, altijd vlot de laadbak kunt betreden. Bij Peeters Carrosseriebouw bouwen we uw aluminium kipper op maat van uw dagelijkse werkgewoontes. Denk aan:

  • Een schuifladdertje om snel en veilig in en uit uw laadbak te klimmen
  • Een gereedschapshouder of sluitbare koffer om uw materialen dichtbij en ergonomisch op te bergen
  • Extra beveiliging (netten, bevestigingsbeugels,…) om uw lading onderweg veilig te stellen

Van de juiste voertuigkeuze tot de ideale aluminium kipper

Peeters Carrosseriebouw staat niet alleen voor sterk op- en ombouwwerk. Dankzij onze meer dan 25 jaar ervaring kunnen we u ook advies bieden over de geschikte voertuigkeuze nog voordat u op bezoek gaat in verschillende showrooms. Op deze manier halen we het absolute maximum uit uw wensen. En dit natuurlijk altijd volgens de officiële richtlijnen.

Na afloop van iedere ombouwopdracht brengen we ook de volledige homologatieprocedure voor u in orde, zodat u zich ook niets van het verdere papierwerk hoeft aan te trekken.

Contacteer ons voor meer info of een offerte

Bent u geïnteresseerd in wat Peeters Carrosseriebouw voor u kan betekenen? Of wenst u een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen? Mail ons of bel ons op het nummer 011 311 250. U bent ook altijd welkom om een afspraak te maken in onze toonzaal in Alken.