Terug naar overzicht

Aluminium kippers voor tuiniers: behoud tot 1.000 kg laadvermogen op B-rijbewijs

14 november 2023

Als tuinier vervoert u kilo’s groen naar en van uw klanten. Uiteraard heeft u dan ook een groot laadvermogen nodig. Hoe we dit bij Peeters Carrosseriebouw efficiënt en volledig op maat voor u inbouwen? Dat leest u in onderstaand artikel over onze kwaliteitsvolle aluminium kippers voor tuiniers.

Uitgebreide opties voor tuiniers

Wij voorzien steeds kippers op maat. Bent u tuinier en heeft u veel laadvermogen nodig? Weet dan dat alle opties mogelijk zijn op uw kipper. Denk aan:

  • Loofrekken in alle soorten en maten, die ook deels naar beneden kunnen klappen of afneembaar zijn
  • Afdekzeil
  • Gereedschapssteun
  • Opstaptreden
  • Franse deuren waarbij de klep ook naar buiten en naar beneden opengaat

Daarnaast kan u kiezen voor een dubbele cabine. Zo behoudt u voor maar liefst 7 personen plaats in de wagen. En dit zonder te veel aan laadvermogen in te boeten.

Dubbele cabine

Behoud uw rijbewijs B

Uw wagen zonder kipper weegt om en bij de 2.000 kg. Wij bouwen voor zo’n 500 kg aan materialen in, zoals de kipper zelf en eventueel een koffer. Als u weet dat u met een rijbewijs B tot en met een gewicht van 3.500 kg mag rijden, dan houdt u nog 1.000 kg aan laadvermogen over. Meer dan voldoende om uw werk als tuinier zonder beperkingen uit te voeren!

Bij Peeters zorgen we ervoor dat de opbouw steeds zo licht mogelijk blijft. Zo heeft u bijvoorbeeld met dubbele wielen of achterwielaandrijving nog steeds veel laadvermogen over.

Aluminium kipper: even sterk als staal, maar een pak lichter

Alle kippers die wij aanbieden zijn gemaakt van 100% aluminium. Dat is net zo sterk als staal, maar een stuk lichter waardoor u meer laadvermogen overhoudt. Daarnaast is het een roestvrij en onverwoestbaar materiaal. Bij Peeters Carrosseriebouw werken we standaard met de aluminium kippers van JPM: de lichtste en meest degelijke modellen in de markt.

Tuinier en interesse in een lichte, kwaliteitsvolle kipper?

Wij voorzien enkel oplossingen op maat. Zo gaat u steeds zorgeloos de baan op richting uw klanten. Mail ons of bel ons op het nummer 011 311 250 voor meer info. U bent ook altijd welkom om een afspraak te maken in onze toonzaal in Alken.