Terug naar overzicht

Joysteer voor zelfstandig rijden met beperking: waarop letten?

17 juli 2023

Kunt u een elektrische rolstoel vlotjes bedienen, dan kunt u ook perfect met een aangepaste wagen rijden. Daar zijn we bij Peeters Mobility 100% van overtuigd. Wij bouwen een joysteer – helemaal op maat – in uw wagen in, zodat u in alle veiligheid en comfort de baan op kunt. Wat hier allemaal bij komt kijken, leggen we u in deze blog uit.

Niet iedere wagen is geschikt voor een joysteer

Zeer belangrijk: voordat u op zoek gaat naar een geschikte wagen om te laten ombouwen op maat van uw wensen, raden we aan om eerst contact met ons op te nemen. Niet iedere wagen is namelijk geschikt voor een rolstoel met joysteer.

Met meer dan 25 jaar ervaring in het ombouwen van wagens voor mensen met een fysieke beperking weten we gelukkig perfect welke types van wagens wél in aanmerking komen. Trek dus zeker eens vrijblijvend aan onze mouw.

Welke factoren bepalen nog mee uw keuze?

Kiest u voor Peeters Mobility om een joystick voor uw wagen te laten installeren, dan leggen we u vooraf een drietal belangrijke vragen voor. Deze factoren bepalen welke oplossing we uiteindelijk kunnen inbouwen:

  • Hoe groot is de bestuurder in kwestie?
  • Welk type rolstoel gebruikt de bestuurder?
  • Uit hoeveel personen bestaat het gezin?

Op basis van deze informatie krijgen we meteen een beter zicht op hoe we de rolstoel optimaal kunnen inpassen. Zonder dat u en uw medepassagiers aan rijcomfort hoeven in te boeten.

Automatische deuren, lift en vergrendeling

Daarna is het tijd voor het effectieve plaatsen van uw nieuwe joysteer. Wij zorgen voor de volledige automatisering van de deur, bouwen een rolstoellift in en installeren een vergrendelingssysteem dat meteen in het slot valt van zodra de rolstoel zich op de juiste plaats achter het stuur bevindt. Dit alles stuurt u aan met behulp van een gebruiksvriendelijke afstandsbediening.

Wij gaan samen met u de baan op

Tot slot heeft u nog de keuze uit twee types van joysteerbediening. Beide systemen dient u te gebruiken via eenvoudig hanteerbare joystick om te kunnen sturen, versnellen of remmen. Het verschil zit ‘m in de gevoeligheid van het systeem.

Wij testen tijdens één of meerdere proefritten bij welk systeem u zich het meest comfortabel voelt. Bovendien kunnen we exact instellen hoe u wilt dat uw wagen zal reageren bij iedere beweging van de joystick. Dit kunnen we nadien ook weer bijregelen, indien nodig.

Wij staan u bij tot en met de financiële afhandeling

Samengevat: bij Peeters Mobility kunt u terecht voor een volledige ondersteuning bij de installatie van een joysteer, te beginnen bij de keuze van de geschikte wagen. En achteraf staan we u graag bij in de financiële afhandeling van uw dossier voor het VAPH.

Maar laat ons alvast eerst kennismaken. Kom vrijblijvend een kijkje nemen in onze toonzaal in Alken en vraag naar een van onze medewerkers voor een woordje uitleg of een rondje langs onze verschillende demowagens. Of stel hier alvast uw vraag. Tot snel!