Terug naar overzicht

Rolstoelvervoer als taxibedrijf: het belang van een bodemverlaging

02 januari 2024

Als taxibedrijf is toegankelijke diensten – zoals rolstoervervoer – bieden essentieel. Peeters Mobility voorziet op maat gemaakte bodemverlagingen waardoor u ook rolstoelvervoer eenvoudig in uw service kunt opnemen.

Multi-inzetbare wagen

Bodemverlagingen zijn een belangrijk onderdeel wanneer u rolstoelgebruikers wil vervoeren. Beschikt u over een Ford Grand Tourneo of Volkswagen Caddy Maxi? Breng de wagen dan bij ons binnen. Wij voorzien de bodemverlaging. Dankzij de draaibare stoelen zijn de volgende indelingen daarna nog steeds mogelijk:

  • 5 standaard zitplaatsen + 1 plaats voor rolstoel
  • 7 zitplaatsen + 0 rolstoelplaatsen

Zo heeft u een wagen die geschikt is voor zowel rolstoervervoer als voor vervoer zonder rolstoelgebruikers.

Fiscaal voordelig met de correcte ecoscore

Uw taxi laten ombouwen met bodemverlaging is fiscaal gezien een pak interessanter dan een grotere wagen kopen. Dat kost u namelijk duizenden euro’s meer, zowel bij aankoop als alle taksen achteraf en brandstofkosten. Kies dus voor de economisch meest aantrekkelijke optie als u zowel zeven personen als vijf personen plus een rolstoel wil vervoeren. In benzine 7-zits uitvoering voldoen deze wagens ook aan de taxi-ecoscore.

Veiligheid voorop

Met de bodemverlagingen van Peeters Mobility vervoert u rolstoelgebruikers op een efficiënte manier. Met een manueel uitklapbare oprijramp kunnen passagiers eenvoudig en veilig in en uit uw taxi. We rusten alle aangepaste voertuigen uiteraard uit met de nodige veiligheidsvoorzieningen, waaronder extra gordels en een stevige vergrendeling voor de rolstoel. Onze garantie voor veilig rolstoelvervoer.

Vragen over rolstoelvervoer? Kom gerust langs!

Wilt u onze oplossingen rond bodemverlaging met uw eigen ogen zien? Kom gerust langs in onze toonzaal in Alken. Heeft u hier nog vragen over? Mail ons of bel ons op het nummer 011 311 250 voor meer info. Met onze meer dan 25 jaar ervaring voorzien we steeds een oplossing op maat.